Sunday, September 30, 2012

DAURAH HADIS MUSLIM DAN SUNAN TARMIZI.


Assalamualaikum warahmatullah semua, 

InsyAllah pada 10 Nov. 2012 hingga 30 Nov. 2012, akan diadakan daurah pembacaan /periwayatan Kitab Hadis Sahih Muslim dan Kitab Hadis Sunan Tarmizi.
Tempat:
1) Madrasah Islamiah (Pondok) Kg Bongek Acheh, Rembau, Negeri Sembilan (selama 9 hari - untuk Kitab Sahih Muslim).

kemudiannya disambung di
2) Pondok Tampin, Jalan Kampong Padang Ragut, Repah, Tampin, N.Sembilan (selama 11 hari lagi - untuk Kitab Sunan Tarmizi)

Tarikh selesai daurah:
30 nov 2012 insyallah (Daurah akan berlangsung selama 20 hari).

Penyampaian bacaan dan periwayatan Kitab Jami’  Sahih Muslim dan Sunan Tarmizi akan disampaikan oleh:
Al-Allamah al-Sheikh Samir an-Nash (Biodata Sheikh Samir) - boleh juga tengok dalam website English, atau web sheikh samir atau  lagi biodata dan pengiktirafan ulamak dunia terhadap beliau atau dalam YouTube serta akan  dibantu oleh Sheikh Firas Salu sebagai Sheikh Muqri (pembaca teks) (Biodata Sheikh firas)
PERHATIAN:
Kepada mereka yang berkenaan sila ambil perhatian .
Kepada mereka yang berminat sila pastikan kemampuan untuk menanggung dan menerima ilmu yang akan disampaikan, sebab semua penyampaian adalah dalam bahasa arab tiada terjemahan. Para guru, Ustaz dan Ustazah, Para penuntut ilmu menegah dan peringkat tinggi  daripada Pondok , Madrasah, Sekolah Tinggi Agama dan Universiti adalah sangat digalakkan.
Maklumat lanjut mengenai syarat-syarat dan tentitif  perkara berkaitan akan diberitahu insyallah.
ORDER KITAB.
Kepada  sesiapa yang belum mempunyai kitab Jami’  Sahih Muslim dan Sunan Tarmizi boleh membuat pesanan seawal mungkin kepada  saudara urusetia daurah  Saudara Hanif (untuk urusan order kitab sahaja. 0136905847 ), disebabkan urusan pembelian dan penghantaran akan memerlukan masa. Sekian wassalam.

No comments: