Halia..... bahan penyedap.... bahan masakan utama untuk segala macam masakan yang melibatkan daging.
sedap jugauntuk bancuhan sebagai minuman kesihatan.
Untuk membuang angin2 yg berlebihan dalam badan , khasnya dalam perut... petua org tetua.. minum la rebusan air halia. kalau baik lagi campur dgn kunyit bara hidup, yg muda.. haa .. lagi berkesan untuk sendawa dan keluarkan angin2 sesat dalam badan.
Tapi sejak mutakhir ini , sesuatu yg tak pernah terfikir saya... Halia... bahan makanan .. boleh
dibuat kosmetik?. .. Khabarnya ustaz abdullah telah mengadunkan dan mempraktikkan antara teori kimia yang dipelajarinya semasa berkhidmat sebagai M.A. dan maklumat herba yang dipelajari dari ulamak dari utara. .. Semoga para pengguna alatsolek mencuba dulu pati halia seraiwangi ust abdullah ini dulu, dan bandingkanlah dgn mana2 losyen lain disegi apa jua .
UTAMAKAN BARANGAN MUSLIM.