Tuesday, February 06, 2007


Info Terkini...

Insyallah Tuan Guru Prof. K.H. Muhibuddin al-Waliyy akan mengupas matan al Hikam pada program ijtimak nanti. beliau akan mengulas matan 1-10 (jilid 1) dan matan yang ke100-111 (jilid 2), berdasarkan buku Hakikat Hikmah Tawhid dan Tasawuf (syarah al-Hikam susunan beliau sendiri). Hakikat Hikmah Tauhid dan Tasawuf cetakan Pustaka Nasional Singapore - 2 jilid- terjual dikedai-kedai sekitar lembah kelang dan seluruh negara. Insyallah teks matan-matan Hikam yang akan digunakan akan di dijual dimajlis ijtimak nanti. Bagi sesiapa yang tidak mempunyai buku Hakikat Hikmah Tauhid dan Tasawuf tersebut boleh mendapatkan matan tersebut dimajlis nanti.
Tuan Guru Haji Ismail Sepanjang pula akan membahaskan perbahasan menggunakan teks karangan beliau sendiri. Boleh dibeli di majlis ijtimak nanti. Insyallah.

Mawaizul al-Iman bicara ayat-ayat mutasyabihat.

Ahli panel Program forum perdana yang terdiri daripada Prof. Muhibuddin, Tuan Guru Haji Ismail dan Tuan Guru Haji Wan Shagir , bagi membincangkan tajuk "Pengajian Tradisional diantara cabaran dan harapan" adalah acara kemuncak ijtimak, dijangkakan akan dapat memberi input terbaik kepada masyarakat Islam diNusantara dan Negeri Sembilan khasnya.

Soal-jawab akan dibuka setiap kali selesai Tuan Guru - tuan guru menyampaikan kuliah.

Semua pengunjung diminta mendaftar diri, pendaftaran adalah percuma dan setiap yang mendaftar akan diberikan cenderamata percuma.

Maklumat lanjut sila berhubung : Ustaz Khairuddin -012 3752240.
En. Ismail - 016 3184397.

Muslimin dan muslimat dijemput hadir .